poetry, essays and narrativas (copyright ©)

alone by the sea

  • mbasdite prane detit

…that afternoon i was alone by the sea shore.
my eyes were focused somewhere deep and i felt as if i was looking for something…it was almost dark, and ….i found it….
i decided to draw a picture…i returned to the hotel room and gathered my paints… when i finished it i returned once again by the sea, and … i entered the water…
surprisingly it didn’t seem as cold…i got out of the water…i picked up the brush and started another…

fate velaj-radhima beach, 28 october 2005

 

I vetëm pranë detit

 

...atë  mbasdite  po rrija në breg të detit.
Sytë më ishin fiksuar diku thellë dhe më bëhej sikur po kërkoja diçka.

Ishte gati në të errësuar, dhe,

...e gjeta.

Vendosa të bëja  një pikturë.

U ktheva në  dhomën e hotelit dhe mora bojërat...

Kur e përfundova u ktheva sërish tek linja e detit, dhe...

hyra në ujë.
Çuditërisht, nuk m'u duk dhe aq ftohtë.

Dola nga uji.
Mora përsëri penelin dhe fillova një tjetër...

 

 

Radhimë, e premte, 28 Tetor 2005