poetry, essays and narrativas (copyright ©)

shiu i tėrbuar i nėntorit

...në mesin e zjarit të një nate të pa kulluar,
kur vetëtima që sapo kishte gjarpëruar ndriçoi të verdhën e pikturës në murin përballë dhe u fut thellë nën gurët e shkretëtirës së errët të qiellit,
kur pikat e para të shiut trokitën fortë xhamave 
dhe era që vinte nga deti përplaste kanatat e dritareve,
me kokën mbështetur në jastëkun e përthyer dhe sytë që kërkonin gjarprin nën gurët e reve, 
u  ngrit pa e ndezur dritën dhe, 
iku në erësirën e thellë të paramëngjezit,
në mes të një shiu të tërbuar,
si flokë fshatari, 
të bëra lëmsh e li, me kashtën e përvëluar nga yjet e një nate behari.

fate velaj, 10.11.2015