poetry, essays and narrativas (copyright ©)

ne restaurant

në restaurant në Vjenë

...i kisha premtuar Klarës, gruas time se në fundjavë do shkonim për drake në një nga restorantet në qendër të qytetit.

Shkuam.

Në momentin që do paguanim na u afrua nje vajze simpatike e cila në shqip, na tha:

“...ju dëgjova që po flisnit shqip. Mos jeni gjë shqiptarë?”

E pashë vajzën nga koka në këmbë dhe i thashë:

Jo. 

Jemi francez por, nuk di pse na është bërë si zakon që, sa herë vijmë në Vjenë, flasim shqip.

 

Vjenë, e shtunë, 19 Nëntor 2011