poetry, essays and narrativas (copyright ©)

matane kufijve

  • 1
  • 2

 

matanë kufijve

 

 

…e dielë.
Jashtë është ftohtë dhe bie një shi i hollë. Aq i hollë, sa nuk po e kuptoj dot se nga bie...
nga e majta apo nga e djathta.
Jam ulur tek vendi im, këtu në shtëpi dhe, e vetmja gjë që mund ta kalosh ditën, pa shëtitjen e zakonshme në park, është të marrësh një liber, e të lexosh.
Mora në duar antologjinë "Grenzgänger" (shëtitës ndërkufitar) me autorë nga vende të ndryshme.

Nuk e kuptova përse dora më përzgjodhi këtë libër.

Ndoshta, ngaqë dhe unë jam i tillë, një "Grenzgänger" që i njeh konturet e shteteve dhe lëviz në të gjitha, gati nëpër të gjitha pikat kufitare.

Ndoshta ngaqë dhe unë pothuajse të gjitha fotografitë, si dhe shumë piktura apo edhe shkrimet e mia i kam realizuar nëpër rrugë,

nga një kufi në tjetrin,

brenda kufijve,

apo dhe jashtë tyre,

qofshin ato virtual, me nga një tra kalimi...

si dhe atyre që nuk ekzistojnë në mendjen time.

 

 

Vjenë, e diel 26 gusht 2012