poetry, essays and narrativas (copyright ©)

një bubullimë e madhe tronditi qytetin

Një bubullimë e madhe tronditi qytetin, dhe...

pas pak filloi shiu.

Shiu i mërzitshëm që permbyt lagjen time me ujë të turbullt,

bezhë...

kaf, 

më e pështirë dhe... 

akoma më e shpifur se çdo kafe tjetër mëngjesi.

Madje,  më e errët dhe se ajo e verremit, 

ngjyrosur me baltën disa vjeçare...

Qëndroj akoma përballë dritares së guzhinës veshur me avullin e atyre që po gatuan nëna ime 

nga ku, 

qetësisht,

shoh njerëz në ngjyrën mureve të kalbura të pallateve përreth

dhe, herë pas here,

kthej kokën nga llampa me frikën se mos kanë ikur dritat.

 

 

Vlorë, e diel, 10 Shkurt 2013