poetry, essays and narrativas (copyright ©)

ėshtė i yni

është i yni

...i ulur në një lokal me një mikun tim, biseda u transferua tek dikush që sapo ishte emëruar në një pozicion drejtues të një institucioni të rëndësishëm, kur në fund, ai e mbylli bisedën me: “…e po hajde, është djalë i mirë”. 

Dhe unë, 

me filxhanin e kafes akoma në dorë fillova të kujtoja të gjithë ata që me profesionin "djalë i mirë" kanë përmirësuar punën,

jetën,

gjendjen,

...per të mos folur më tutje për të gjithë ata që kanë titullin akademik "është i yni".

 

Pogradec, e martë, 30 Qershor 2015