poetry, essays and narrativas (copyright ©)

kalaja e krujės

 

 

Kalaja e Krujës


...këtë fundjavë vendosa ta kaloj në Krujë.

 

ora 17.23

Jashtë është ftohtë dhe bie një shi i hollë dëbore. Qëndroj ulur në kolltukun përballë xhamave të dhomës së hotelit duke lexuar një libër që, normalisht, duhet ta kisha lexuar prej kohësh dhe,  herë pas here, i hedh sytë nga kalaja historike që tashmë ndezi dritat

ora 21.12
...vazhdoj të qëndroj akoma përballë dritares së dhomës dhe, në "ARD", shoh filmin "Mordkommission Istambul" (Komisioni hetimor i Stambollit) ndërsa nga dritarja, kalanë dhe muzeun e ndriçuar përballë dritares sime. 
Një lidhje e çuditshme kjo.

Në xhamin e televizorit shoh “Komisionin hetimor të Stambollit” ndërsa, mbas xhamave të derës së ballkonit, shoh kalanë.

Me sytë sa nga njëri xham në tjetrin, fillova dhe unë të "hetoj" se sa ushtarë turq nga Stambolli do jenë vrarë aty...
matan xhamave të dhomës time.

 

Krujë, e shtunë, 08 Shkurt 2014