poetry, essays and narrativas (copyright ©)

esma

Esma

....unë nuk e di akoma pse Beta, nusja e djalit të gjitonit tim në Vlorë, për vit të ri, nuk bënte as bakllava dhe as kadaif, por gjithmon dredhanik.

Një ditë, duke u shkëmbyer nëpër shkallë, e pyeta:

- e di ti ç'do të thotë në turqisht emri Esma?

Me mendjen të fjetur se asaj e vjehrra, për t'iu mburrur, do ja kish thënë që Esma do të thotë "e bukura e dheut" ashtu siç e dija unë që emri i nënës time, Afërdita, po të njëjtin kuptim kishte dhe, nuk ju besova veshëve kur Beta tha "gjarpër" duke e përdredhur dorën si lëvizjet e nepërkës dhe sytë që i ndriçuan nga shkëlqimi i lekurës pika pika të saj. 

 

Vjenë, e mërkurë, 31 dhjetor 2015