poetry, essays and narrativas (copyright ©)

...me S.Ll.

 

...me S.Ll. 

 

...për katër vite rresht, gati çdo mëngjes, kafenë e parë, e pinim bashkë.  Aty tek zyra ime e që ishte një metër larg zyrës së tij.

Kafe vjeneze, automatin për përgatitjen e së cilës, e kisha sjellë enkas nga Vjena. Diskutonim për të rejat e pafundme që çdo ditë shfaqeshin gazetave dhe ekraneve por që mua, i porsaardhur nga Vjena, më çudisnin aq shumë sa që, sapo bëhesha gati ta arshivoja si të vjetër, "e reja" tjetër ishte shfaqur.

Pas pak, do ndaheshim nga njëri-tjetri për të vazhduar punët tona me idenë e përbashkët se, “e reja” e fundit, deri në drekë do e mbante frymën sepse, një tjetër e “re”, do i zërë vendin asaj në një kohë që në Vjenë a kudo tjetër, të rejave,

ju duhet të presin gjatë e shpeshherë,

 

plaken të vetmuara...

 

Tiranë, 23 Nëntor 2013