opinions, analysis and interviews

Werner Faymann - Kancelar i Austrise per liberalizimin e vizave

zotit

Fate Velaj

kryetar dhe kurator i Forum Weltoffen International

 

 

Shume i nderuari z. Velaj!

Austria prej shume vitesh jep ndihmen e saj ne stabilizimin e ballkanit perendimor sic jane ato ne fushat e ekonomise, kultures si dhe ato te sigurise se brendshme ne menyre qe ato te afrohen sa me shpejt me bashkimin europian.

Per sa i perket kerkeses tuaj, ate te liberalizimit te vizave me shqiperine duhet nenvizuar se ka disa detyrime te qarta te cilat duhet te kihen gjithmone parasysh sic jane ato te sigurise se dokumentave personale, sigurise se kufijve, si dhe lufta kunder korrupsionit, pastrimit te parrave, kriminalitetit etj.

Eshte i gezueshem fakti qe tashme shqiperia, persa i perket te gjitha ketyre ka arritur te beje hapa te rendesishem ku ne vecanti jane ato ne permbushjen e kritereve dhe masave matese te vendosura nga bashkimi europian ne fushen e politikave te sigurise.

Une ju uroj juve sa me shume suksese ne perpjekjet tuaja si dhe ne ndihmesen qe ju jepni ne kete rritje te perbashket europiane.

Werner Fyamann


Vjene, 20 Maj 2010