catalogues, brochures and greetings word

brochure - "albania - differently seen", european forum alpbach - ©

  • alpbach

 

27 august 2006 brochure of activities in 70 pages, 21x29 cm in colour, published in vienna with texts in german and albanian by erhard busek,jozefina topalli, bujar leskaj and fate velaj
for more information about the exhibition please see " views of activities "

,,shqiperia – e pare ndryshe”

erhard busek - president i paktit te stabilitetit dhe i european forum alpbach

këtë vit forumi europian i alpbach-ut i është dedikuar temës „në kërkim të ndërgjegjes dhe sigurisë”. 

duke iu referuar shqiperisë që të dyja këto përbejnë një aktualitet. europës së bashkuar shpeshherë i mungon qartësia se çfarë ndodh dhe ku po shkon shqipëria. cfare potenciali kulturor dhe ekonomik ekziston në këtë vend. cështja e sigurisë është një element i cili duhet zgjidhur në gjithë europen juglindore dhe sidomos në shtetet fqinje të shqiperisë. nëse konceptin e sigurisë e vështrojmë në vazhdimësi atehere veme re se dhe siguria sociale luan një rol të veçantë, që për një shtresë  të madhe të popullsisë shqiptare nuk është akoma e garantuar. megjithatë ekzistojnë dhe shume sinjale pozitive, të cilat përmbajnë një afrim të shqiperisë me bashkimin europian, dhe shprehin stabilitet politik dhe ekonomik.
 
si nje platformë vizionesh forumi europian alpbach-ut ofron gjatë këtij edicioni bisedash politike mundesinë e vështrimit të shqipërisë nga nje kend  tjetër.

me anen e  ekspozitës fotografike ,,shqiperia – e parë ndryshe” e cila do të mbahet nga data 27-30 gusht në alpbach congress center, do paraqiten dhe ndriçohen krijesa potenciale të panjohura.

për këtë mundesi falenderimi im i veçantë i takon zotit fatmir velaj, veprimtaritë e të cilit për të bërë të njohur artin dhe kulturën e europës juglindore janë shumë të rëndësishme.

punimet e të të rinjve të talentuar fatmir velaj e adrian fezollarit, të cilat do ekspozohen me këtë rast, janë një hap i madh drejt njohjes dhe afrimit me europen juglindore. le ta drejtojmë shikimin tonë drejt shqiperisë pa paragjykime  dhe ta vështrojmë potencialin e këtij vendi si nje shprese per te ardhmen. jam i gezura nga fakti qe nepermjet artit në afrojmë shqipërinë drejt bashkimit europian dhe i ftoj përzemërsisht të gjithë të interesuarit të shohin ekspozitën ,,shqipëria – e parë ndryshe”