catalogues, brochures and greetings word

greetings word - austrian parliament, european parliament and national gallery tirana - ©

  • alfred and fate
  • hannes+fate
  • elisabeth gehrer
  • sulzberger and velaj

alfred gusenbauer - kryeminister i austrise

nga fjala ne hapjen e expos "weltoffen" ne parlamentin e austrise, vjene, 28.02.2001

„…ne qender te mbremjes se sotme qendron shumellojshmeria e kulturave dhe bashkejetesa e tyre. ne menduam qe parlamenti, tempulli i demokracise eshte vendi me i pershtatshem per nje aktivitet te tille dhe per kete dua te falenderoj mikun tim fatmir velaj qe mudesoi realizimin saj… ”

 

 

 

hannes swoboda – eurodeputet
shënime të mbajtura gjatë hapjes së expos „vlora, vienna dhe brukseli“ më 17.04.2001 në parlamentin europian në bruksel

"fate velaj është një piktor që në mënyrën më të shkëlqyer prezanton europën multikulturore. "multikulturë" nuk është për të një fjalë mode ose slogan por praktike e jetuar përditë.
nga kjo praktikë shpërthejnë si temat ashtu edhe ngjyrat në pikturat e tij. ngjyra të dhimbshme gjithashtu melankolike përzihen me ngjyra të çelëta, të gjalla dhe shpresëdhënëse. kështu paraqitet edhe bota jone dhe mbi të gjitha europa. një europë që piktori nga shqipëria që jeton në vjenë e paraqit direkt dhe indirekt dhe që shkon matanë europës së bashkuar.
fate velaj e ndjen veten në shumë vende të kontinentit europian si në shtëpinë e  tij dhe unë shpresoj që së shpejti e gjithë europa të jetë shtëpia jonë e përbashkët.

 

elisabeth gehrer – ministre e kultures se austrise
nga fjala ne hapjen e expos "good morning,balkan" ne galerine kombetare, tirane, 31.10.2005

„...per kete aktivitet kaq te bukur dhe te rendesishem dua te falenderoj  forumin „weltoffen international“ dhe ne menyre te vecante presidentin e saj: djalin tuaj, djalin tone fate velaj nga vlora per punen e tij krijuese, interesante, dhe mbi te gjitha per punen e tij te qendrueshme dhe te perhershme ne fushen e kultures…“

 

 

rainer sulzberger – konsull i austrise ne tirane
nga fjala e tij ne hapjen e expos “vienna” - ne galerine kombetare tirane, 28.10.2006

„...eshte nje kenaqesi e perhershme dhe nder per mua qe me jepet gjithmone mundesia te flase ne ekspozitat e mikut tim fate velaj, nje artisti te shquar austriak me prejardhje shqiptare…“

 

 

chaim beneven botha-director of palais palffy
"pikturat e fate velaj't janë deklarata dashurie drejtuar njerëzimit..."