poetry, essays and narrativas (copyright ©)

DASMA E DASHNORES SE FUNDIT

  • annie

Dasma e dashnores së fundit 

 

Rrota të lodhura.

Male... male... male...

Shi... shi... shi...

Rrota të lagura.

U kuptua që po afroheshim.

Dëgjohej muzika dhe...

shiu.

Nuk e di pse pas gjithë asaj rruge të gjatë

qëndroi larg.

Përballë saj,

duke dëgjuar muzikën,

vetëm,

në mes të shiut.

Kujtonte...

zile... zile... zile...

net shiu,

dhoma të errëta,

të nxehta,

të djersitura.

Qëndronte akoma larg.

Tashmë përballë saj,

dhëndrit,

muzikantëve dhe...

shiut.

 

Dupnitza, Bullgari,

e shtunë, 24 tetor 2009