poetry, essays and narrativas (copyright ©)

my photography sensor

  • seged

 

„sigurisht qe nuk mund te diskutohet nese nje sensor fx ka me shume perparesi se nje dx apo nese nje objektiv 1.4f fut me shume drite se nje 5.6f. ato jane fakte te vertetuara shkencerisht dhe qe sigurisht e ndihmojne fotografin ne realizimin e qellimit.

une jam i mendimit se nuk eshte madhesia e sensorit te montuar ne kamera apo shpejtesia e drites se objektivit ajo qe bene fotografine nje fotografi.

une perfaqesoje menidmin tim se nje fotograf nuk duhet te vrapoje mbas drite-hijes se  teknologjise per te marre vesh se cfare e re ka dale ne market. ai vertete duhet te mendoje se sa drite hyne ne objektiv per te realizuar fotografine por me e rendesishmja eshte qe te jete ne kerkim te drite-hijeve qe hyjne ne syrin e tij mbasi eshte eshte syri i vemtmi sensor i domosdoshem per te realzuar fotografine...“

fate velaj-vienna 29.9.2011